IGP Examen afgelast
15-06-2022 door Jeroen

Vanwege te weinig deelnemers is het IGP examen dat gehouden zou worden op 25-06-2022 afgelast.

In het najaar van 2022 zal er gekeken worden of er een nieuw examen ingepland kan worden.

Pakwerk oefendag
12-03-2022 door Annette

Ben je beginnend pakwerker of wil je je techniek verbeteren? Geef je dan nu op voor de pakwerker oefendag bij DWO Hardenberg.

Datum: zaterdag 21 mei, van 08.30 tot 17.00 uur.

Opgave voor 1 mei 2022 via info@dwo-hardenberg.nl

UV Examen
28-11-2020 door Annette

Het is fris en mistig, voor de honden prima omstandigheden om mee te doen aan het UV. Voor de begeleiders van de honden was het wel wat te fris maar een bakje koffie of thee doen dan wonderen.

Iets voor 10 uur verzamelen we op het veld. Na een welkomstwoord en het verzoek aan iedereen om zich aan de corona regels te houden, worden de chipnummers gecontroleerd en krijgt iedereen een hesje. En dan gaan we onderweg.

Alle deelnemers fietsen achter Dick, hij weet de route. Gevolgd door een auto met de keurmeester, een auto met reserve fiets, een auto met hondenkar en een auto met de koffie. De honden hebben er zin in een willen harder dan verstandig is, ze weten nog niet dat ze nog 20 km moeten. De route gaat richting dedemsvaart, waar we het bos in gaan.

Na 8 km is onze eerste stop en hebben we 15 minuten pauze. Tijd voor koffie. En water voor de honden. De keurmeester, Toon Hop, controleert de voetzolen van de honden en constateert dat alle honden in prima conditie zijn en na de pauze verder mogen.

De route gaat vervolgens nog een stuk door het bos om daarna tussen de weilanden door te fietsen. De honden houden het prima vol, de een loopt wat harder dan de ander maar allemaal gaan ze harder wat nodig is.

Na 7 km is de volgende stop. Ook hier krijgen de honden weer water en worden de voetzolen gecontroleerd. Voor de begeleiders is er koffie met een koek. En dan gaan we op weg voor het laatste stukje van 5 km.

De honden houden het allemaal prima vol. Na iets meer dan 2 uur zijn we terug bij de club.

Gefeliciteerd allemaal met het behalen van het UV-examen.

Onderlinge wedstrijd DWO
05-10-2019 door Annette

Ondanks dat er tijdens de training niet altijd even veel honden zijn, hebben we vandaag een mooi deelnemersveld. Maar liefst 14 honden doen er mee.

Om 9.00 vertrokken we naar de speurvelden in de Nieuwe Krim. Op onze eigen velden is het gras te lang en we mogen speuren op de velden van kringgroep Hoogeveen. Kringgroep Hoogeveen bedankt hiervoor.

Als eerste zijn de beginnende speurders aan de beurt. Voor de jongste honden werd er een trainingsspeur gelegd. Voor de honden die bijna klaar zijn voor IGP1 werd er een uitdagender spoor gelegd waar in de grenzen werden verlegd. Jos Timmer, onze keurmeester van deze dag, geeft alle geleiders passende punten en tips voor verder opbouw.

Het is mooi om te zien hoe de ene hond onverstoorbaar speurt en de andere hond denkt die is niet normaal en vervolgens zijn werk niet meer doet. Voor de geleiders was het heel leerzaam en weten ze waar ze nog op moeten trainen om examen te kunnen doen.

En dan is er koffie/thee met taart. Een prachtige en heerlijke taart ter ere van ons 45 jarig bestaan.

Daarna waren de IGP 3 deelnemers aan de beurt. Alle honden begonnen super aan hun spoor. Gaande weg verliep dit bij de ene beter dan bij de ander maar allemaal hebben ze laten zien dat ze kunnen speuren. Winnaar van onderdeel A is geworden Dieke met Whoopi.

Terug bij de club is het dan eerst tijd voor de lunch. Acht honden en hun geleiders lieten zien hoever ze waren in het VZH programma. De geleiders konden mooi zien hoe de hond reageert in "wedstrijd/examen" situatie en dat is toch anders dan tijdens de training.

Maar iedereen mag trots zijn op zijn/haar prestatie. Winnaar van de beker voor beste VZH is geworden Tanja met Aiyana.

Daarna werd het wat rustiger met het aantal deelnemers op IGP afdeling B deden maar twee combinaties mee en met pakwerk maar een. Toch was het mooi om te zien hoe de geleiders hun hond kennen en zo samen het best mogelijke resultaat neer zette. Winnaar IGP B en C Dieke met Whoopi. En zij hebben dan ook de wisselbeker meegenomen.

Jos bedankt voor het keuren vandaag.


Kennis maken?

Ook een keer meekijken bij DWO?

We trainen wekelijks op elke dinsdag en zaterdag en je bent van harte welkom. Geef wel even een belletje op 06 - 222 562 75 (Jeroen Marsman) van te voren zodat je zeker weet dat we er zijn.