1974

Een aantal liefhebbers trainden eerst met hun Duitse Herder bij een KNPV vereniging, maar aangezien de liefde voor de Duitse Herder groot was, besloot men zich aan te sluiten bij de Vereniging van Fokkers en Liefhebbers van Duitse Herdershonden (VDH).

Op 30 september 1974 kreeg Kringgroep D.W.O. ( Door Wilskracht Opgebouwd) de definitieve erkenning als VDH kringgroep. Destijds oefende men op een veldje op het industrieterrein. 's Avonds moest men op straat onder het licht van de lantaarnpalen oefenen.1975

In 1975 verhuisde DWO naar een grasveld in het recreatiegebied "De Oldemeijer", een onderkomen was er niet. De koffie werd van huis meegenomen en de trainingattributen (verstekken, schutting en haag) werden op een aanhanger mee van huis genomen.

1977

In 1977 werd verhuisde DWO naar het park "De Kruserbrink" in Hardenberg, de locatie was, hoewel ook hier geen onderkomen, prima, maar lag te dicht op een woonwijk en verhuizing was opnieuw noodzakelijk.

1978

Vanaf 1978 werd getraind op het voormalig ziekenhuisterrein aan de Stationsweg in Hardenberg en hier beschikten we over een oude caravan als onderkomen, maar gezien de bouwplannen van de gemeente, moesten we ook hier weer vertrekken.

1980

Na overleg met de gemeente kregen we in 1980 de beschikking over een gedeelte van de voormalige vuilstortplaats in Collendoorn, waar een demontabel clubgebouw werd geplaatst. Maar aangezien de realisatie van een nieuwe vuilstortplaats op een andere locatie in de gemeente door protesten van de omwonenden stagneerde en het in gebruikzijnde trainingsgedeelte opnieuw volgestort zou worden, moest DWO opnieuw vertrekken.

1990 - heden

Om in de toekomst nieuwe verhuizingen te voorkomen werd in 1990 na meerderegesprekken met de gemeente besloten om een gedeelte van het voormalig woonwagenkamp ter grote van 1,5 ha aan te kopen en hierop werd ook een prachtig stenen clubgebouw met een 220m2 overdekt terras geplaatst.

Al deze omzwervingen hebben de prestaties van de leden en de kringgroep echter niet gehinderd. DWO leden hebben zich meerdere keren gekwalificeerd voor het Nederlandse africhting team van de VDH en met goed gevolg deelgenomen aan het WUSV Wereldkampioenschap africhting en ook provinciaal heeft DWO meerder kampioenen voort gebracht. Daarnaast werd kringgroep DWO tien maal achtereen beste africhting kringgroep van de provincie Overijssel en ook Nederlands Kringgroepen kampioen.

Het doel van kringgroep DWO is om leden te leren om op een verantwoorde wijze honden af te richten en te socialiseren zodat deze zonder problemen in onze drukbevolkte samenleving met mens en dier kunnen samenleven.

Daarom wordt tegenwoordig door de leden van DWO nog steeds tot volle tevredenheid de sport met de raszuivere Duitse Herder op de huidige locatie bedreven.

Wie waren de bestuurders van DWO?

Ga even terug in de tijd en bekijk wie de bestuurders van DWO waren.


Kennis maken?

Ook een keer meekijken bij DWO?

We trainen wekelijks op elke dinsdag en zaterdag en je bent van harte welkom. Geef wel even een belletje op 06 - 222 562 75 (Jeroen Marsman) van te voren zodat je zeker weet dat we er zijn.